barren

Op 21 en 22 juli vond je de beste cocktailbars van Amsterdam op één locatie. De geweldige cocktails, de zon, de sfeer en jullie bezoekers zorgden voor een succes. Alle barren waren zo enthousiast dat ze nu al toegezegd hebben voor de tweede editie van Shake in 2024.

Met trots presteren wij onze partners:

  • The Tailor
  • Cielo
  • Rosalia’s Menagerie
  • Super Lyan
  • Pulitzer’s Bar
  • Vesper
  • Law&Order
  • Feijoa
  • Door 74

Naast de deelnemende bars, kon je ook vier diverse keukens ontdekken. DJ’s en bands zorgde voor een ritme dat je voeten simpelweg niet kunnen negeren. 

The Tailor

De bekroonde bar The Tailor is een cocktailbar in het kloppende hart van Amsterdam – onderdeel van het iconische Anantara Grand Hotel Krasnapolsky. De kunst van het op maat maken is in alles perfect aan elkaar genaaid, van het menu tot het decor en de drankjes die zijn gemaakt naar de smaak van de gasten. De focus van onze Tailors ligt op het bieden van een authentieke ervaring en op maat gemaakte cocktails te midden van een warm interieur of een gezellige buitenruimte.

cielo

“A place that brings the best of the best — where only the sky is the limit! “ – De populaire sky/cocktailbar in Amsterdam Zuid staat bekend om de lekkerste cocktails met het mooiste uitzicht.

Rosalia’s Menagerie

Net als de Nederlandse menageries van de 17e eeuw in Amsterdam, is Rosalia’s Menagerie een plek waar het exotische en onbekende het lokale ontmoet.
Deze kleine en gezellige bekroonde cocktaillounge, opgericht in 2017, bevindt zich aan een van de oudste grachten van Amsterdam. We creëren seizoensgebonden menu’s met kenmerkende cocktails. Onze uitgebreide collectie jenever, rare en vintage spirits toont lokale smaken en zal verrassen en verrukken.
Onze trots en passie? Met culinaire technieken onverwachte smaakcombinaties creëren, die op maat gemaakte cocktails maken en die vergeten klassieker toveren die bij je stemming past.

Pulitzer’s Bar

De glamour van lang vervlogen tijden komt de moderne tijd binnen in Pulitzer’s Bar. Deze tijdloze hotelbar vertelt een eigentijds verhaal over de cocktailgeschiedenis door middel van een klassiek menu in een moeiteloos elegante sfeer. Ontdek een iconisch juweel waar gesprekken vloeien over prachtig glaswerk en sprankelend kaarslicht. De barmannen mixen nieuwe creaties en aloude klassiekers in een kamer van donker hout en getextureerd koper, allemaal tegen de glinsterende achtergrond van de gracht. Ontvlucht de drukte van het centrum van Amsterdam, maar kijk uit over de kenmerkende grachten, in een van de comfortabele fauteuils rond de open haard of praat de hele nacht door in de indrukwekkende bar in art-decostijl.

Super Lyan

Super Lyan is gevestigd in een historisch 17e-eeuws Nederlands huis in het pittoreske centrum van Amsterdam. Het is een casual cocktailbar met cocktails, bier, wijn en hapjes tot diep in de nacht. Super Lyan is gericht op een kenmerkende benadering van speelse maar verfijnde cocktails en een omarming van de lokale Nederlandse scene. Verliefd op de geschiedenisrijke, inclusieve en gastvrije hoofdstad, vormden deze Amsterdamse ingrediënten de basis voor Super Lyan. Met zijn optimistische jaren 50-design, perfect afgestemde cocktails (ook op tap!) en heerlijke barbites is Super Lyan een bruisende toegewijde cocktailbar met een eclectische huiskamer vibe.

Vesper

Kleine Bar, Groot Hart. Nu in zijn 13e jaar van bedrijfsvoering, wordt Vesper Bar erkend als een van de meest gevestigde cocktailinstellingen in Amsterdam.

In de loop der jaren heeft het verschillende onderscheidingen verzameld en wereldwijde erkenning gekregen voor zijn topkwaliteit cocktails, dynamische barteam en oprechte gastvrijheid in een unieke, ontspannen, lokale buurtomgeving.

Feijoa

Een bar met echte mixologen en groovy tunes. Hun missie: jou verrassen met onze unieke smaakcombinaties. Ze hebben een menu, maar kunnen alles maken dat de gast wenst! Laat de ervaren bartenders hun magie werken en geniet van een geweldige avond in het hart van Amsterdam.

Law & Order

De cocktailvirtuozen Vitaly Alekseyev en Sergei Platonov openden begin 2020 in hartje Amsterdam cocktailbar Law & Order. “De naam Law & Order slaat op de historie van de Voetboogstraat; hier was ooit de eerste gevangenis van Amsterdam en Nederland gevestigd.”
Law & Order is een BZB: een bar zonder bullshit. We bieden de beste service en cocktails in een klassieke setting met een laidback sfeertje. Uit de boxen schalt relaxte jaren ’90-hiphop; muziek waar wij ons lekker bij voelen. Onze cocktails zijn nooit trendgevoelig, maar vooral eenvoudig, elegant en tijdloos met een klassiek DNA.

Door 74

Vijftien jaar geleden ontstond Door 74 als een van de eerste speakeasy bars van Europa en high-end cocktailbars in Nederland. Sindsdien wonnen ze meerdere (inter)nationale awards en probeerde Door 74 telkens aan het voorfront te staan als het aankomt op cocktails en high-end drinking experiences. Als mede-organisator van Shake! proberen ze ook nu de cocktailscene dichter bij het Nederlandse publiek te krijgen.